CİN SERVİSİ
Saf etil alkol ile ardıç tohumlarının
sağlığa zararlı olmayan bitkisel droglarının damıtılmasıyla elde
Edilen berrak kendine özgü kokusu ve tadı olan %46-48 alkol içeren
damıtık içkidir.
Cin arpa,mısır,çavdar arıç tohumlarının damıtılması sonucuelde edilen
damıtık bir içkidir.genelde susam kişniş,bergomot,badem,melek otu dere otu
yeşil limon ve portakal kabuğu katılarak aromalandırılır.
· CİNİN YAPILIŞINA GÖRE ÇEŞİTLERİ VE ÜNLÜ MARKALARI
· LONDON DRY CİN
London dry cin londranın otantik
lezzetinde olan bir cindir.1820 den buyana terkibi hiç değişmeksizin
kennigtonda üretilmektedir cinler içinde en kalitelisi olarak tanınır.
· PLYMOUTH GİN
Yalnız ingilterenin plymouth şehrine
yapılan cindir.cinlerin içinde ensek olan cin türüdür.bir yada iki damla
angosturo bitter ilavesiyle su ile içilen pink cin için kullanılan en uygun
cindir
ÜNLÜ CİN MARKALARI
Genever,beefeater,stainhaeger,tanqueray,Bombay,gilbeys,gordoncin.
CİN SERVİS ŞEKİLLERİ
Pour cin:4 cl cinin küçük boy viski bardağına konarak serviş ediliş şeklidir.
On the rocks cin:küçük boy viski bardağına 4 cl konulan cin üzerine buz konularak servis
ediliş şeklidir
Cin soda:2,yada 3 parça buz viski tumbler bardağına konur 4 cl cin bardağa
doldurulur üzerine tranş limon kesilerek bırakılır soda şişesiyle birlikte
konuk masasına götürülür.cin konuğun sağ tarafından masaysa konur daha sonra
soda cin üzerine doldurulur
Cin tonic:cin soda da olduğu gibi servis edilir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder