Bu Blogda Ara

21 Şubat 2016 Pazar

ROM SERVİSİ

ROM SERVİSİ rom şeker kamışından yapılan bir içkidir. Rom karayip adaları başta olmak üzere güney Amerika ülkelerinin çoğunda üretilmektedir.başlıca 2 şekilde imal edilir.koyu renkli olan dark rom dahar ağır yapılı olan ve aromatikken renksiz olan light rom hem yapı itibariyle hemde aroma itibariyle çok daha hafiftir. Orijinal rom Jamaika adalarında şeker kamışından üretilen ve %80 alkol içeren bir içkidir ancak bu alkol derecesiyle şişelenip üretilemez büyük boy fıçı ve tanklarda ihraç edilir satlılacağı ülkelerde alkol derecesi 40 indirilir.
ROM ÇEŞİTLER RENKLERİNE GÖRE
 Renksiz rom :cin ve votka gibi renksiz berrak,kendin has tadı kokusu olan bir rom türüdür.dry karakterlidir. Açık renkli rom:kanyak ve viski gibi açık kahverengi kendine has tat kokusu olan bir romdur.açık renkli romlar pek yıllandırılmaz. Koyu renkli rom:koyu kırmızı renkli bir romdur,bu romlar çoğunlukla 5-8 yıl meşe fıçılarda dinlendirilir.romun yapıldığı ülkelere göre kendine özgü özellikleri vardır.koyu renkli romlar mayalanma süresi daha uzun tutularak şeker kamışındandaha çok karakter alırromları koyu veya açık olarak renklendirilmesinde karamel kullnılır
 TAT VE DİĞER ÖZELLİKLERİN GÖRE ROMLAR •
Bacardi:küba ve porto rikoda üretilen renksiz ve açık renkli romdur. • Coruba:kübada üretilen karamelimsi bi romdurrengi koyu kırmızıdır. • Jamaica:jamaica adalarında üretilen koyu kırmızı romdur. Lemon hard:jamaica adalarında üretilen açık renkli romdur. ROM SERVİS ŞEKİLLERİ • Pour rom :4 cl rom küçük boy viski bardağında konularak servis edilir • On the rocks :küçük boy viski bardağına 4 cl konulan rom üzerine 4-5 parça buz konlarak servis edilir. • Rom-su:İngilizlerin tercih ettiğibir servis şeklidir viski tumber bardağında servis edilir.

1 yorum :